Getuigenis van Gods kracht

Als eerste wil ik zeggen dat alles wat ik ga beschrijven in Bethel(school) gebeurt is. Maar dat betekent niet dat dit de enige plek is waar God werkt. De Heilige Geest is overal en is niet minder in Nederland dan in Amerika. Het verschil is alleen de omstandigheden. In Bethel wordt al sinds 1950 gewerkt om een plek te creëren waar de Heilige Geest vrij kan werken. Dit samen met dat iedereen die hier is een sterke honger voor Hem heeft zorgt ervoor dat God alle ruimte heeft om te doen wat Hij wilt doen.

En dat doet Hij zeker! Ik wil het eerst hebben over wat in de Bethelschool gebeurt. De leraren hier vergelijken onze school met een trainingskamp, een geestelijke baarmoeder of soms zelfs een (geestelijk) ziekenhuis. Dit omdat God in iedereen dingen blootlegt waar ze al lang mee zaten of waarvan ze soms niet eens wisten dat ze dit met zich meedroegen. Het blootleggen van trots, angst of twijfel kan soms erg veel pijn doen, maar God werkt snel en dat is zeker te merken. In de 3 weken die ik hier ben heb ik al een hele transformatie ondergaan van karakter en geest. En ik ben niet de enige die dit ervaart, iedereen om mij heen heeft dezelfde ervaring: God ontbloot en geneest met de vaart van een sneltrein.

Nu ik het ecosysteem van deze school uitgelegd heb wil ik het nog hebben over dromen en verwachtingen. Mensen kwamen naar deze plek met hoop en verwachtingen die ze toen groot vonden maar die nu al normaal lijken. Éen van mijn verwachtingen was om buiten school en kerk om nog steeds met God in contact te zijn en met Hem samen te werken waar ik ook ga of sta. Ik kan je vertellen dat God deze wens direct heeft vervuld en mij erop wees dat ik vele malen grotere dromen nodig had. In de eerste dagen van school zei Kris Valotton: “Some of you have come with expactations that God will meet within two weeks.” Toen hij dit zei had ik nog niet door dat hij het ook over mij had.

En dan nu de dingen die ver boven mij verwachtingen uit zijn gegaan!
Als eerste moet ik denken aan het dopen van mijn roommate Pablo. De spontaniteit en kracht van dit moment was spectaculair. Ik wist het toen nog niet, maar Pablo komt vanuit een kerk waar de Heilige Geest geen ruimte heeft om zijn kracht te laten zien. Dit was ook de reden dat hij nog niet gedoopt was. Hij heeft Bethel school gevonden doormiddel van het kijken van youtube videos. De manier hoe God in zijn leven werkt is fantastisch om te zien. Van de Pablo op dag 1 die overweldigd werd door het zien van wonderen en tekenen tot de Pablo van vandaag die uit volle borst meezingt met de worship en mij vol passie vertelt over wat God vandaag in Hem heeft gedaan, is er een enorme groei geweest in een hele korte tijd.

Het tweede waar ik het over wil hebben is mijn wens om Gods kracht te zien en te dragen. God heeft in deze 3 weken al talloze keren door mijn handen heen gewerkt. Ik heb genezing, bevrijding en Gods werkende kracht gezien en gevoeld in de mensen waar ik mijn handen op leg. Maar mijn wens om meer van Zijn kracht te dragen word ook vervult. Van mijn eerste zondagse dienst waarin ik zo erg geraakt werd door Zijn kracht dat ik niet meer kon lopen tot wat ik alleen maar kan beschrijven als een ‘soort epileptisch-achtige aanval’ heb ik Zijn kracht gevoeld in veel manieren.

Woensdag 22 September hadden we les over worship van Peter Mattis. Tegen het eind van zijn les was er een emotioneel moment waarin hij iedereen die niet van zijn/haar eigen stem hield, hardop hun eigen lied liet zingen. Terwijl dit gebeurde sprak hij in tongen en kon ik voor het eerst iemands tongentaal verstaan. Ik hoorde hem zeggen: “let the lion roar”. Het was net zoals alsof ik iets van Engels naar Nederlands vertaalde in mijn hoofd. Toen nadat hij klaar was met zijn preek begon de worship en het is bijna niet in woorden uit te leggen hoe speciaal dit moment was. Iedereen zong vanuit een diepe honger en liefde voor God en het was iets wat ik nog nooit eerder op een grote schaal had meegemaakt. En tijdens dit moment van intense worship hoorde ik vanuit de rechterkant van de zaal het gebrul van een leeuw. Het voelde als een brul van triomf over het verslaan van de leugens over de stemmen die God aan ons gegeven heeft. Nadat ik deze brul hoorde begon ik tegelijkertijd te huilen en te lachen. Ook dit was een ervaring die ik nog nooit eerder had ervaren.

En het thema van nieuwe dingen blijft consistent. Vrijdag 24 September hadden we een feest voor mijn roommate die zijn eerste nummer (https://youtu.be/pIIaOYjVs7I) uit had gebracht. Tijdens de worship kwam een goede vriend van mij op mij af en legde zijn twee handen op mijn hoofd en begon te bidden. Ik voelde langzaam maar zeker Gods kracht te voelen in mijn lichaam. En toen het intenser werdt begon mijn lichaam te schudden. Toen kwamen er andere mensen die ook voor mij begonnen te bidden en ze kwamen met profetische woorden zoals: “The day is gonna come where you will lay your shaking hands on people and their lives will change”. Het was een enorm krachtig moment. Iets hierna begonnen ze te bidden voor een diepere liefde voor God en voor de mensen om mij heen. Tijdens dit gebed voelde ik een Liefde in mij die ik nog nooit eerder zo intens heb ervaren. En ik zag mijzelf zitten in een groot goudgloeiend lichaam van God. Dit hele moment was super intens en toen ik die avond naar bed ging viel ik binnen 10 seconden in slaap.

Dit waren een aantal van de dingen die Gods kracht in mijn leven heeft gedaan in mijn eerste maand hier in Redding. Ik hoop dat het lezen van deze gebeurtenissen een honger in u op gewekt heeft voor meer van God. Als u vragen heeft kan u altijd een berichtje sturen via de contactgegevens op de website.

Steven