Mijn eerste dagen in Amerika

Het eerste wat mij opviel toen ik in Amerika kwam was dat alles groot was. Grote brede wegen met gigantische suv’s die in nederland niet eens op de weg zouden passen. Ook zag ik binnen 20 minuten 4 giga reclameborden die mij vertelde dat ik een iphone moest kopen. Maar ook zag ik het enorme verschil in welvaart tussen het centrum en downtown San Fransisco, waar meer daklozen waren dan ik ooit heb gezien in Nederland.

Maar na een vermoeiende 26 uur lange reisdag had ik geen energie over om me er zorgen over te maken, dus na een korte rondleiding in mijn huis ging ik al snel slapen.

Toen de volgende dag leerde ik mijn huis en kamergenoten beter kennen en kwam ik er achter dat ik echt gezegend was met de mensen die ik nu al ontmoet had. Van kamergenoot tot alle 5 Nederlanders waarmee ik de roadtrip van San Fransisco naar redding heb gedaan waren het allemaal fantastische mensen.

Nadat ik in de gigantische Walmart van alles had gekocht wat ik niet mee had kunnen krijgen in mijn koffers was ik klaar om eropuit te gaan.

Het eerste wat ik meemaakte is dat ik en mijn roommate Pablo(18 jaar, Spanje) door een huisgenoot (Drew 26 jaar, Nieuw zeeland) naar de chick fill’a werden gebracht. Dit was mijn eerste Amerikaanse fast food, en het stelde niet teleur!

De dag daarop werden we door de oudste huisgenoot Rowan (30 jaar, Amerikaans) meegenomen om de gebouwen van bethel te bekijken en daaronder viel ‘The prayerhouse’. Ik heb hier blijkbaar een half uur doorgebracht ook al voelde het als 3 minuten door de heerlijke aanwezigheid van God in dat gebouw.

Ik heb in de prayerhouse God bedankt voor mijn reis en voor de geweldige mensen die ik heb ontmoet en ik bad tot God dat hij mij zou gebruiken dit jaar om zijn glorie door te geven aan anderen.

En dat gebed werd de zondag daarna direct vervult. Tijdens de worship kreeg ik van God door dat ik mijn handen op de persoon voor mij moest leggen. Zodra ik mijn hand op hem had gelegd werd deze man enorm aangeraakt door God. Hij begon erg te huilen en ik zag dat God hem troostte. Dit moment was bijzonder voor mij omdat God direct mijn gebed had verhoort.

Ik had ook de vrijdag voor de dienst meegedaan aan een worship avond bij de andere Testosterhome. En wat was dat een prachtige avond! Iedereen werd gevuld met een goddelijke blijheid en er werden overal mensen aangeraakt. Deze avond had mijn verwachtingen en honger voor het jaar alleen maar versterkt.

Al met al waren mijn eerste 5 dagen al vol met gebeurtenissen en Gods glorie en ik ben ervan zeker dat het alleen maar beter gaat worden vanaf dit punt.

Steven.

Wilt u mij helpen op mijn avonturen?