Thanksgiving and mission trips

Het is alweer 3 maanden geleden dat ik hier in redding aan ben gekomen, wat is deze tijd snel gevlogen. Dit was de realisatie die ik had nadat we hier de Thanksgiving vakantie hadden. Dit was de eerste vakantie die we hebben gehad sinds dat school is begonnen en het was tegelijkertijd ook de eerste keer dat ik een tijdje had waarin ik echt tot rust kon komen en niks had wat ik moest doen. Tijdens deze dagen had ik de tijd om terug te kijken naar wat er in de afgelopen 3 maanden allemaal is gebeurd en hoeveel ik ben gegroeid in deze korte periode. Hierdoor kreeg ik ook een overweldigend gevoel van dankbaarheid voor de mogelijkheid die ik heb gekregen om hier te zijn. Dus bij deze wil ik ieder van jullie die bij heeft gedragen aan mijn avontuur van harte bedanken voor de bereidheid om te zaaien in mijn leven!

En deze dankbaarheid sloot perfect aan op de Thanksgiving festiviteiten. We hebben hier in Redding met de Nederlanders een Thankgiving diner gehouden, dit was de eerste keer dat ik Thanksgiving dag had gevierd en het was echt super gezellig. We hadden alle klassieke Thanksgiving gerechten en daarna gezellig doorgekletst en een paar intense potjes 30 seconds gespeeld. Al met al was het een succesvolle eerste Thanksgiving!

Daarnaast heb ik het nog steeds super naar mijn zin hier. Elke week leer en ervaar ik weer nieuwe en geweldige dingen in de lessen. Ook is het fantastisch om te zien hoe God door mij heen werkt in de vorm van profetische woorden en wonderen. Om een voorbeeld te noemen, we waren aan het worshippen toen ik het gevoel kreeg om mijn handen op iemand te leggen. Toen ik dit deed merkte ik op dat haar voorhoofd erg warm was en ik kreeg het idee dat ze hoofdpijn had, dus ik vroeg aan haar of ze last had van hoofdpijn. Ze zei dat ze de hele dag al last had van een stekende hoofdpijn en dat ze graag gebed zou willen. Dus nadat ik voor haar gebeden had voelde ik onder mijn hand dat haar voorhoofd afgekoeld was en ze zei dat alle pijn weg was! Naast alle geweldige groei in het geloof heb ik hier ook talloze nieuwe mensen ontmoet en ook een hoop nieuwe geweldige vrienden.

De afgelopen weken hebben we ook gekozen naar welke mission trip we wouden gaan in maart. De mission trips zijn een deel van elk schooljaar, je gaat op reis met een groep leraren en studenten van alle 3 jaren om het geloof te verspreiden. Er waren zo ongeveer 40 opties om uit te kiezen, waarvan (in verband met Covid) er maar enkelen naar het buitenland gingen. Nadat ik alle opties bekeken had en gebeden had, kwam ik tot een besluit. Mijn top 3 keuzes waren: Iris Global-Greenville Tennessee, Denver-Colorado en New York city-New York. Toen nadat we een weekje moesten wachten op onze resultaten kreeg ik te weten dat ik toegelaten was tot de mission trip naar Tennessee. Dit was bijzonder want er waren maar 20 plekken in deze trip, en dit vergeleken met de ~1500 studenten die zich inschreven voor de mission trips zorgt dit voor een kleine kans!

Maar het is dus Tennessee geworden, en om precies te zijn de Iris Global base. We zullen hier helpen met de bestaande kerk en evenementen maar de focus van onze trip zal op de armen zijn in de vorm van een populatie vluchtelingen uit Guatemala die gevestigd zijn in Knoxville. Ons doel is om samen meet de mensen van Iris Global de liefde van God te verspreiden naar deze mensen die het het meeste nodig hebben. Deze missie is voor mij een uitdaging en iets wat ik nog nooit eerder mee heb gemaakt. Maar ik voel me geroepen naar deze mission trip, en ik ben klaar om samen met God nieuwe dingen mee te maken en te leren.

Maar om deze reis mogelijk te maken heb ik uw hulp nodig! Als u wilt geven kan dat via Deze link in Amerikaanse dollars. Of anders kan u via de knop hieronder doneren in euro’s.