Via Italie, Zwitserland, Munchen naar een visum?

Door de drukte bij de ambassade in van de USA in Nederland liep de wachttijden voor een visumaanvraag voor studenten daar tot wel 6 maanden uit. Helaas was het niet meer mogelijk om nog een afspraak te krijgen voor de datum van mijn vertrek. Omdat ik met een groep reis was het vliegticket al besteld.

Even spannend natuurlijk… maar mede dankzij de andere BSSM-ers een mooie oplossing gevonden. Het blijkt sneller te kunnen via Berlijn of Munchen. Berlijn bleek echter al vol te zijn en in München… het allerlaatste gaatje wat er nog was gevonden op 12 augustus. Nog nooit zo snel op een afspraak geklikt als bij die mogelijkheid. ;-)

Maar hoe moesten we er komen? Samen met mijn ouders nog gepuzzeld en onze vakantie iets aangepast. Zo hebben we er een paar dagen Zwitserland bijgeboekt en gaan dan door naar München en vanaf München weer naar huis. En dan maar hopen, oh nee geloven natuurlijk… dat het visum, wat wordt opgestuurd naar een adres in Duitsland, ook weer dankzij de mede-bssmers, op tijd is. Mocht dat niet zo zijn dan kan het nog via een ESTA en het visum later naar mij worden opgestuurd. Maar als het gewoon gaat zoals het normaal gaat dan moet het geen probleem zijn.